Binnenkijken bij een bijzonder huis in Soesterberg

Begin 2019 hebben wij de stoffering mogen verzorgen van een wel heel bijzonder huis. Een huis met een 'staart' die meegebouwd is met de heuvel in de tuin. Heel het huis staat in verbinding met de omgeving. Onze interieuradviseur Nel de Bruin, die het advies heeft verzorgd, vertelt over dit project. 

"Op een zaterdagmiddag kwam de klant in de winkel om gordijnen te kiezen. Ze wilden graag verschillende kleuren combineren maar kwamen er niet goed uit. Mijn collega Ton en ik keken samen met de klant verder. Toen we de wensen uitvroegen kwam er naar boven dat het om heel veel meters zou gaan, met vrij zicht op het bos. De wens was om de natuur naar binnen te halen en zo buiten en binnen met elkaar te verbinden. 

Ik was in die periode nog bezig met mijn opleiding Kleurkunde vanuit BNK. Ik bood aan hen kosteloos te helpen en adviseren. In mijn eigen tijd ben ik meerdere keren bij de klant langsgeweest en heb ik onder andere de verhouding van de ruimte (woonkamer met keuken) en de slaapkamer bekeken.

De wens van de klant heb ik uiteindelijk vertaald in de gelaagdheid van stoffen, verschillende texturen en - transparanties. Als uitgangspunt hebben we de kleuren die ook in het bos voorkomen gebruikt: groen, goud en bruin vermengd met neutrale tinten als wit, crème en grijs. Zo zijn we tot het uiteindelijke resultaat gekomen. Naast de gordijnen leverden wij ook het vloerkleed in de woonruimte en JASNO shutters in de badkamer."

Reactie van de klant: "Inmiddels wonen we een tijd met veel plezier in ons nieuwe huis en we zijn erg blij met de kleuren en stoffering die jij ons hebt geadviseerd."

Fotografie: Peter de Kan