Interieuradvies | wat komt daarbij kijken?

Iedere klant is anders en heeft verschillende voorkeuren. Alleenstaand, jong en net samenwonend of toe aan de laatste keer verhuizen? Bij ons kan iedereen terecht. Wij proberen in alle gevallen een zo goed mogelijk en passend advies te geven als het aankomt op interieur, kleur en materiaal.

Wij merken dat klanten in het begin van het proces vaak totaal geen idee hebben wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij een verbouwing of verhuizing. Daarom willen wij in deze blog een aantal handvatten geven, zodat u goed voorbereid aan het adviesgesprek kunt beginnen.

Wanneer u naar de showrooms komt voor een interieuradvies is het handig om de volgende zaken mee te nemen:

  • Een plattegrond of tekening van het huis of de ruimte waar het om gaat.
  • De globale maten van ramen / vloeren of waar u dan ook advies van nodig heeft.
  • Wanneer het gaat om een nieuwbouwwoning zien we graag het bouwbestek met onder andere het type dekvloeren, vloerverwarming, RAL-kleuren van de kozijnen.
  • Goede overzichtelijke foto's van ruimtes of bouwplannen met foto's.
  • Bij advies voor raamdecoratie hebben wij detailfoto's nodig van de raamkozijnen.
  • Voor een kleuradvies is het belangrijk om zo veel mogelijk kleurstalen of referentiepunten mee te nemen van meubels die al aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kussen van de bank, een laatje van de kast.
  • Een Pinterest bord, moodboard of apart mapje op uw telefoon / tablet met inspiratie foto's. Vaak heeft u zelf al ideeën of iets gezien wat u erg mooi vindt. Op deze manier krijgen wij hier een goed beeld van.

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en veel verbeeldingsvermogen, maar kunnen niet in een soort glazen bol kijken hoe uw huis eruit ziet. 

Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan om u voor te bereiden op het adviesgesprek door middel van de bovenstaande punten. Daarnaast is het handig om vooraf te bellen om zo uw adviesafspraak in te plannen. Zo weet u zeker dat er tijd is voor een uitgebreid advies. Aan de telefoon kunnen wij indien nodig nog meer tips geven over wat er handig/nodig is om mee te nemen (dit is afhankelijk van de situatie).

Wij proberen u volledig te ontzorgen en daarvoor hebben wij onder andere een goede voorbereiding nodig.

PLAN EEN INTERIEUR ADVIESGESPREK