Raambekleding schoonmaken: hoe werkt dat?

Het is bijna kerst en voor de meeste mensen is dit dé tijd om het huis gezellig te maken. En daarbij ook de tijd om erachter te komen dat bepaalde producten aan een schoonmaakbeurt toe zijn ;). De raambekleding bijvoorbeeld. Om gordijnen te reinigen volgt u gewoon de wasvoorschriften, dat is nog wel te overzien. Maar die andere raambekleding dan? Hoe wordt die weer schoon?

De snelste en makkelijkste manier om rolgordijnen, Duette® Shades of plissegordijnen te ontdoen van stof is door de zachte, ronde borstel van de stofzuiger te gebruiken en het stof eraf te zuigen of door een plumeau te gebruiken. Wanneer er vlekken op de raambekleding zitten kunt u deze afnemen met een schone, vochtige doek of spons. 

Houten jaloezieën of shutters kunt u gemakkelijk reinigen met een Swiffer Duster of speciale jaloeziereiniger. Heeft u deze allebei niet in huis? Geen probleem: u kunt namelijk ook microvezeldoekjes om een vleestang binden. Zo kunt u de lamel ook nog eens aan twee kanten tegelijk schoonmaken en is het 2 keer zo snel klaar! Jaloezieën in de keuken kunnen het beste nat gereinigd worden om ze niet alleen stofvrij maar ook vetvrij te krijgen. Vul een emmer met warm water en schoonmaakazijn en schuif met een washandje over de jaloezie. 

Ook raamdecoratie kan in bad. Ideaal voor bijvoorbeeld vouwgordijnen of Silhouette® Shades. Laat het bad vollopen met lauwwarm water met biotex, soda of niet-synthetisch wasmiddel en laat uw raambekleding hier een half uur in weken. Hierna spoelt u het product met water na en indien nodig kunt u nog voorzichtig poetsen met een doekje of zachte spons. U kunt de raamdecoratie weer drogen met een theedoek of föhn en helemaal uit laten hangen. Let wel op bij deze manier van reinigen: de bovenbak, onderlat of rolbuis mogen niet nat worden want deze kunnen gaan roesten. Zorg ervoor dat u deze onderdelen losmaakt of boven water houdt.