Persoonlijk interieuradvies (aan huis en in onze vestigingen) Zoek een vestigingZoek een vestiging Bel onsBel ons

Parket en vloerverwarming

Parket en vloerverwarming gaan goed samen. Door de jaren heen hebben ervaringen aangetoond dat er ontzettend veel geslaagde combinaties te maken zijn, die leiden tot een uitzonderlijk hoog niveau van wooncomfort. De unieke, natuurlijke uitstraling van een kwaliteitsparketvloer gaat gepaard met een aantrekkelijk hoog rendement.

De ervaring leert dat het verstandig is een aantal belangrijke aspecten zorgvuldig af te wegen, bij uw keuze voor parket op vloerverwarming. Wij adviseren u hier graag over.

Maak een afspraak

Welke types vloerverwarming zijn geschikt in combinatie met traditioneel parket?

Natte (conventionele) vloerverwarming

Bij dit systeem liggen de buizen op de betonvloer en zijn ze afgedekt door een afwerkvloer (meestal zand/cement of anhydriet). De afwerkvloer moet minimaal 5 cm dik zijn. De leidingen liggen dan minimaal 3 cm onder het vloeroppervlak. De onderzijde van de draagvloer (in de kruipruimte) wordt thermisch en, zo nodig, dampremmend geïsoleerd. 

Droogbouwsystemen met waterleidingen

Op de bestaande bouwvloer (cement of houten draagvloer) worden voorbewerkte isolatieplaten aangebracht. Hierin worden de leidingen verwerkt. De verwarmingsbuizen worden vervolgens afgedekt met een afwerkvloer, meestal van het merk Fermacell of Unifloor. Of ze worden geëgaliseerd.

Ingefreesd met waterleidingen

In de bestaande afwerkvloer (cement, anhydriet of Fermacell) worden sleuven gefreesd. Hierin worden de waterleidingen aangebracht. De leidingen worden 'dicht gezet' met reparatiemortel, egaline of een ander vulmiddel.

PARKET OP VLOERVERWARMING EEN GOEDE MATCH?

Afgezien van het feit dat parket in al haar vormen en houtkleuren de woonkamer een chique een gezellig karakter gegeven, is na jarenlange ervaring gebleken dat parket en vloerverwarming een prima combinatie zijn. Wanneer je hout (parket) direct verlijmt op een vloer met vloerverwarming zorgt deze combinatie voor een zeer comfortabele en energiebesparen vorm van verwarmen.

Hout is een natuurproduct en heeft sterke isolerende eigenschappen. Het houdt warmte vast en produceert geen schadelijke stoffen. Daardoor is parket een van de meest milieuvriendelijke vloervarianten.

Daarnaast gaat een gemiddelde parketvloer zeer lang mee. De meeste varianten kunnen meerdere keren geschuurd worden, waardoor de levensduur kan oplopen naar tot wel veertig jaar.

Download de brochure Parket en Vloerverwarming

Onze interieuradviseurs staan voor u klaar, in de winkel en bij u thuis!

Maak een afspraak

Onze interieuradviseurs staan voor u klaar. Na het invullen van dit formulier zullen we contact met u opnemen om uw afspraak te bevestigen.

Waar wilt u afspreken?

Waar wilt u advies over?

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Afspraakverzoek versturen