Duurzaam slapen, dat kan!

Een derde van al onze tijd brengen wij door in onze slaapkamer. Eigenlijk raar dat er dan nog zo weinig aandacht en kennis is op het gebied van duurzaam slapen. Met elkaar zijn we druk bezig om duurzamer te leven, maar de slaapkamer wordt vaak vergeten. En dat terwijl duurzaam slapen prima mogelijk is.

Hoe creëert u een duurzame en gezonde slaapomgeving?

  • Kies voor natuurlijke materialen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht door te slapen met het raam open en luchtzuiverende planten neer te zetten

Een groot deel van onze leveranciers is goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft bijvoorbeeld Auping met het Essential bed het eerste volledig recyclebare bed ter wereld, geproduceerd in de duurzame Auping fabriek in Deventer. Dit ontwerp laat op een prachtige manier zien dat duurzaamheid en design prima samen gaan. 

Ook de bedden van Avek, die in Friesland geproduceerd worden, zijn een duurzame keuze. Avek streeft naar continuïteit, door nu en in de toekomst op een duurzame en verantwoorde wijze kwaliteitsbedden te produceren. In hun fabriek werken ze met 100% groene stroom vanuit Europese windenergie, ze gaan bewust en selectief om met hun grondstoffen en garanderen een lange levensduur van de bedden.

De donzen dekbedden en hoofdkussens van Silvana worden geproduceerd in Nederland. Dons is een bijproduct van de voedingsindustrie en staat vaak slecht bekend. Het dons dat Silvana gebruikt komt van Nederlandse bodem en het dierenwelzijn is belangrijk. Alle donzen dekbedden en hoofdkussens zijn gecertificeerd volgens de RDS (Responsible Down Standard). Dit houdt in dat dwangvoederen en levend plukken uitgesloten zijn en dat het dons traceerbaar is door de hele keten, van boerderij tot eindproduct.

Op Texel vindt u de fabriek van Texeler wol, en alle schapen waar de wol vandaan komt. De dekbedden en hoofdkussens zijn gemaakt van zuivere scheerwol. Texeler werkt met kleinschalige schapenhouderijen waar men oog heeft voor dier, landschap en milieu. De schapen worden in het voorjaar geschoren door een professional en vervolgens wordt de wol op duurzame wijze verwerkt tot natuurlijke dekbedden en hoofdkussens. 

Op het gebied van dekbedovertrekken is er altijd veel keuze uit beddengoed van natuurlijk materiaal. Denk aan linnen, katoen, bamboe of tencel. Kayori gaat een stapje verder met hun dekbedovertrekken. Zij produceren beddengoed met respect voor de planeet. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, die geproduceerd en verwerkt worden volgens de strenste milieunormen. Van alle partners in hun toeleveringsketen eist Kayori dezelfde toewijding om te voldoen aan alle milieu - en sociale voorschriften.