Klaar voor de herfst (8 tips)

We kunnen er niet meer omheen: de herfst komt eraan. In de herfst en winter zitten wij als Nederlanders over het algemeen vaker binnen. Dat zorgt er voor dat de herfst vaak een vorm van nesteldrang veroorzaakt ;). Hoe maakt u uw huis klaar voor de herfst (en winter)? Wij geven handige tips.

Gebruik natuurlijke materialen

Kies juist in de herfst voor natuurlijke materialen zoals hout, wol en linnen. Deze materialen stralen warmte uit, en laat dat nou precies zijn wat u wilt tijdens de koude maanden.

Aardetinten

Warm, sfeervol, eigentijds, luxe: dat klinkt perfect toch? Aardetinten passen in vrijwel iedere woonstijl én zijn extra prachtig in de herfst. Door aardetinten toe te passen in uw interieur wordt uw huis een verlengstuk van buiten en geeft u het sfeer en warmte.

Zwaardere stoffen

De herfst leent zich uitstekend voor het gebruik van zwaardere stoffen. Vervang de luchtige inbetweens door wat dikkere gordijnen in een middelmatig donkere kleur en je huis heeft direct een compleet andere uitstraling.

Warm plaid en kussens

Kleed de bank en het bed aan met een warme plaid en mooie kussens. En duik er zelf heerlijk tussen! ;)

Sfeervol licht

Het wordt weer vroeger donker en dus zal de verlichting vaker aan gaan. Kies er bewust voor om sfeervolle verlichting te gebruiken, zodat de donkere avonden juist knus zijn. Want van een showroom gevoel in huis wordt niemand blij. 

Zacht vloerkleed

Nooit meer last van koude voeten wanneer je kiest voor een zacht vloerkleed. Naast dat dit heerlijk warm is, ziet het er ook nog eens hartstikke gezellig uit!

Herfstgeur in huis

Laat de natuur terugkomen in huis door het gebruik van geur. Doe dit door geurkaarsen of geurolie neer te zetten met echte herfstgeuren zoals kaneel, sinaasappel of bladeren. Of bak een appeltaart ;).

Isolatie van de ramen

Het wordt steeds kouder buiten en dat is ook merkbaar in huis. Goede isolatie is mega belangrijk. Hiermee is het sneller en langer warm binnen en het scheelt enorm in de stookkosten. De meeste woningen hebben tegenwoordig dubbel glas, maar zelfs daar kan nog flink wat kou doorheen komen. Duette's zijn dan een perfecte oplossing, want deze hebben een isolerende werking. Niet alleen handig voor de herfst- en wintermaanden want in de zomer houden de Duette Shades de hitte buiten.