Help, de schilder komt, maar is mijn muurkleur wel de juiste?

Een jong gezin ging verhuizen en hadden een ontwerpbureau in de arm genomen om hun nieuwe huis te ontwerpen. Vloeren, meubels, keuken, meubel- en gordijnstoffen en de muurverf in meerdere tinten werd aan hen geadviseerd. Toch bleef de het jonge stel zitten met de vraag: is de geadviseerde kleur voor de wanden niet te heftig en te fel?

De vrouw kwam bij ons in de showroom op zoek naar passende gordijnstoffen en legde ook die vraag op tafel. Nadat ik een plattegrond had gezien en wat foto’s en zo een indruk kreeg van de verhoudingen van de ruimte en de lichtinval kon ik bevestigen dat de eerder geadviseerde wandkleuren de ruimte uit balans zouden halen. Als er sterk aanwezige kleuren op muren worden gebruikt heb je veel licht nodig om dat met de omgeving weer in balans te krijgen. 

Als er kleur keuzes gemaakt moeten worden ga ik allereerst na in welke kleurnuance ik moet gaan zoeken. Dit heeft te maken met het willen bereiken van contrast tussen de donkerste en lichtste kleur in een ruimte, wat namelijk sfeer geeft. Is er veel oppervlakte, dan zwak ik de nuance nog meer af zodat het niet zal gaan overheersen. Daarna zoek ik aan de hand van metingen de juiste kleur uit de kleurcirkel. Door deze zuivere analyse op basis van gemeten waarden is de juiste verftint al gauw te bepalen. Daarna kan gekeken worden welke kleurtint de klant aanspreekt – want er zijn altijd meerdere kleuren die in aanmerking komen.

De keuze viel op een lichte groentint met veel warmte erin. Door de zachtheid ervan straalt dit rust uit en is het een prima achtergrond voor de andere aanwezige tinten in de ruimte. De klant is heel blij en tevreden met het resultaat. Oók een schilder ingehuurd, maar bang dat je gekozen kleur een gok is? Kom gerust langs voor gericht advies en je weet zeker: het gaat in 1x goed en je hoeft de schilder geen twee keer aan het werk te zetten.

Verf en arbeidsuren zijn te duur om dat risico te lopen. Ik reken voor kleuradvies van 1,5 uur € 150,- . Indien er een bestelling wordt geplaatst boven de € 2.000,- aan bijvoorbeeld gordijnen of raamdecoratie wordt de € 150,- kleuradvieskosten als korting daarvan afgetrokken en heb je het kleuradvies dus gratis.

Van harte welkom!

Winkel Zoetermeer Nelita Goedbloed

BNK kleurkundige

Binnenspecialist De Bruin

woning kleuradvies aan huis

woning kleuradvies aan huis

woning kleuradvies aan huis

woning kleuradvies aan huis

woning kleuradvies aan huis