Dekbedden

Kwaliteitsdekbedden voor u in diverse types

In de Binnenspecialist winkels Schuijt en De Maat hebben wij vele dekbedden voor u op voorraad. U heeft de keuze uit verschillende soorten en prijsklasses. 

De meeste dekbedden zijn gevuld met dons of veren, maar ook in wollen dekbedden en dekbedden van synthetisch materiaal bieden wij ruime keuze. 

Donzen dekbedden

Dons is onder de dekbedden verreweg de bekendste en meestvoorkomende dekbedvulling. Belangrijke voordelen van een donzen dekbed zijn dat een donzen dekbed uitstekend warmte vasthoud en dat het dekbed een lange levensduur heeft bij goed onderhoud. Een belangrijk nadeel kan zijn dat het bij mensen met stofallergie allergische reacties op kan wekken.

Synthetische dekbedden

Een andere populaire soort onder de dekbedden is het synthetische dekbed. Belangrijke voordelen hiervan zijn dat deze dekbedden over het algemeen lager geprijsd zijn, in de wasmachine mogen en goed geschikt voor mensen met een stofallergie. Vraag in de winkel voor meer informatie.

Wollen dekbedden

Minder vaak voorkomend maar ook een goede optie onder de dekbedden zijn de wollen dekbedden. Een zeer aantrekkelijk voordeel van deze dekbedden is dat ze warm aan voelen bij koud weer en koel aanvoelen bij warm weer. Onder de vullingen in dekbedden is wol wel de meest duurzame variant. Nadelen van wollen dekbedden zijn dat het wassen wat ingewikkelder is en dat er geur vanaf kan komen.