Hoofdkussens

Groot assortiment kussens voor gezond slapen

Een hoofdkussen is een van de belangrijkste onderdelen van de nachtrust. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt. Maar wanneer is een kussen een goed kussen? Dat is onder andere afhankelijk van uw slaaphouding, bouw, mate van transpireren en de stevigheid van jouw matras.

Bij Binnenspecialist Schuijt in Leidschendam en Binnenspecialist De Maat in Houten vindt je veel verschillende kussens, zodat er voor iedereen iets tussen zit. Of je nu op zoek bent naar een voorgevormd kussen, orthopedisch kussen, anti-allergisch kussen of 'gewoon' een kussen met los vulmateriaal: je vindt het in ons assortiment! 

Het Binnenspecialist team staat klaar om je te adviseren welk kussen het beste is voor jou. Ook zijn er in onze vestigingen diverse hoofdkussens als testkussen aanwezig die jij in de showroom uit kunt proberen. 

Verschillende vullingen voor hoofdkussens

Dons | Een kussen van dons is veerkrachtig en heeft een hoog vermogen om transpiratievocht af te voeren. Het materiaal voelt niet snel klam aan. Daarnaast is dons extreem licht en geef het veel volume.

Veertjes | Een kussen van veertjes is steviger dan een donzen hoofdkussen. Ook veertjes zijn veerkrachtig en hebben het vermogen om transpiratievocht af te voeren.

Wol | Een wollen hoofdkussen werkt vocht- en warmteregulerend. Wol is rijk aan lanoline (wolvet), wat een heilzame werking op spieren en gewrichten heeft. Een kussen van wol is ideaal voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. 

Traagschuim | Een kussen van traagschuim houdt de vorm die uw hoofd erin drukt korte tijd vast. Zo ontstaat er in iedere slaaphouding een unieke, drukverlagende pasvorm voor het hoofd en de nek.

Latex | Latex is een mix van natuurrubber en synthetisch rubber. Een latex hoofdkussen is ademend en geeft een goede warmte- en vochtregulatie. Daarnaast is latex duurzaam en soepel en ook bij zwaardere belasting nog veerkrachtig.

Synthetische merkvezels | In een kussen van synthetische merkvezels zitten bolletjes of vlies van synthetisch materiaal met een goede isolatie- en vochtregulatie. Een synthetisch kussen is zeer zacht en luchtig maar behoud wel de veerkracht. De losse vezelbolletjes vormen zich uitstekend naar uw hoofd en nek. Een hoofdkussen van synthetisch materiaal is makkelijk in onderhoud.

Kapok | De vezel in kapok geeft veerkracht en voert vocht snel af, door een ondoordringbaar waslaagje. Het hoofdkussen is bacteriewerend dankzij dit beschermlaagje. Een kapok kussen is makkelijk in te drukken en te vormen.