Slaaptips voor warme zomernachten

Dat een goede nachtrust belangrijk is weten we allemaal. Maar dat is écht het laatste wat ik wil horen wanneer ik in mijn bed lig te draaien tijdens de zoveelste warme zomernacht. De gevoelstemperatuur is 45 graden celsius en boven mijn hoofd houden zeker 10 muggen een feestje. Slapen? Hoe dan?

Herkenbaar? Wij delen graag dé slaaptips voor warme zomernachten met jullie.

  • Laat overdag de ramen en raamdecoratie gesloten. Zo houdt u de ergste hitte buiten. Ook buitenzonwering helpt hierbij. Wanneer het 's avonds flink is afgekoeld kunt u de ramen tegen elkaar open zetten. 
  • Horren! Heel fijn dat het huis afkoelt wanneer je de ramen open zet, maar die muggen die mee naar binnen komen maken niemand blij. Horren en hordeuren zijn onmisbaar in de zomerperiode. Meer informatie leest u hier.
  • Een ventilator is ieders beste vriend tijdens warme nachten. Extra veel profijt hebben van uw ventilator? Plaats flessen bevroren water voor de ventilator zodat er koude lucht de kamer in geblazen wordt. Et voilà, een zelfgemaakt airco-systeem!
  • Natuurlijke lakens (van bijvoorbeeld 100% katoen) zijn een stuk verkoelender dan synthetische exemplaren. Katoen neemt makkelijker vocht op, waardoor het bed minder klam aanvoelt.
  • Zorg voor afgekoelde voeten door simpelweg met uw voeten buiten de dekens te slapen. Helpt dit niet genoeg, dan kunt u koude, natte sokken dragen in bed. Ook een koud voetenbadje voor het slapen kan helpen.
  • In de zomer is het langer en vroeger licht. Verduisterende raamdecoratie is daarom extra belangrijk voor een goede nachtrust. 
  • Drink gedurende de dag extra veel water. Aanbevolen wordt om 2 liter per dag te drinken. Het is voor ons lichaam makkelijker om af te koelen wanneer we genoeg gedronken hebben. 
  • Stap niet oververhit in bed. Ga voor het slapen nog even onder een lauwwarme douche. Dit klinkt tegenstrijdig, maar een koude douche zorgt er juist voor dat u de interne warmte niet kwijt kunt. Geen zin in een douche? Afkoelen kan ook heel makkelijk door uw polsen een tijdje onder een koele kraan te houden of door een koud washandje op uw voorhoofd te leggen.