Marmoleum

Praktisch en duurzaam!

Marmoleum is trending! Waar u deze vloerafwerking vroeger vooral zag op scholen en in ziekenhuizen, steelt het marmoleum nu de show in woonhuizen. En dat begrijpen wij maar al te goed! In deze tijd waar duurzaamheid centraal staat maken we onze keuzes bewust. Dan is het heel fijn om te weten dat marmoleum de meest duurzame optie is. Een marmoleum vloer bestaat namelijk voor 97% uit natuurlijke grondstoffen.

Naast duurzaam is een marmoleum vloer ook hygiënisch, antiallergisch en super sterk. Door de strakke uitstraling past marmoleum perfect bij de modernere woonstijl. Ook vloerverwarming kan prima gecombineerd worden met een marmoleum vloer.

Waarom marmoleum?

  • U draagt bij aan een beter milieu
  • Marmoleum is mogelijk in combinatie met vloerverwarming
  • Volledig biologisch afbreekbaar
  • Er hoeven geen bomen voor gekapt te worden
  • 97% van de ingrediënten is natuurlijk
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Kindvriendelijk: stil en stevig
  • 43% van de ingrediënten van Marmoleum is gerecycled

Hoe wordt marmoleum gemaakt?

Stap 1 – Lijnolie en hars worden in speciale vaten gemengd, waardoor linoleumcement ontstaat. Dit mengsel is de basis van de marmoleum vloer.

Stap 2 – Er wordt kalksteen, houtmeel en pigment toegevoegd aan het mengsel.

Stap 3 – Het korrelige mengsel komt, na enkele productiestappen, terecht op een brede loopband. Hier wordt het door enorme walsen op jute geperst. De verschillende dessins ontstaan door de manier waarop het jute en het mengsel samengeperst worden.

Stap 4 – De linoleumbanen van 18 kilometer (!) lang worden te drogen gehangen in de droogkamers van de fabriek. Alleen op deze manier kan de juiste kwaliteit verkregen worden.

Stap 5 – Vervolgens worden de banen gesneden. Nu wordt het marmoleum ook afgewerkt met een finish. Hierdoor is het beschermd tegen krassen, vuil en slijtage.

Stap 6 – De banen marmoleum worden in rollen verpakt en zijn klaar voor verzending.

ADVIES OP MAAT

Kom voor advies op maat voor een marmoleum / linoleum vloer langs in één van de winkels van Binnenspecialist. U vindt onze winkels in Amersfoort, Zeist, Zoetermeer, Voorthuizen, Leidschendam, Houten en Hellevoetsluis.