PVC vloeren

De meest populaire vloersoort van dit moment!

PVC vloeren zijn enorm in opkomst. Niet gek wanneer u bedenkt dat een PVC vloer de uitstraling heeft van een houten vloer, in combinatie met de praktische voordelen van vinyl.

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een stof die per toeval werd ontdekt in de 19e eeuw. Inmiddels wordt PVC veel gebruikt doordat het zo breed toepasbaar is. Een vloer van PVC is dun en soepel, net zoals vinyl. Het wordt echter geleverd in stroken waardoor het gemakkelijker te plaatsen is.

Binnenspecialist adviseert en plaatst pvc vloeren vanaf het eerste uur. De merken die we in onze winkels aanbieden zijn allemaal geselecteerd vanwege kwaliteit en ook service-bereidheid van de leveranciers. Wij hebben vakmensen in dienst die gespecialiseerd zijn in het egaliseren van vloeren en vakkundig aanbrengen van pvc vloeren. De adviseurs in onze winkels kunnen u voorzien van goed advies, passend bij uw woonsituatie en woonwensen.

Een PVC vloer van in uw interieur? Kom langs in onze winkel. Daar adviseren we u graag over de diverse mogelijkheden! Of vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Vraag vrijblijvend offerte aan

PVC vloer

De voordelen van PVC vloeren

Een PVC vloer kent vele voordelen ten opzichte van andere vloersoorten.

  • De uitstraling van echt hout of steen
  • Onderhoudsvriendelijk, af en toe stofzuigen of dweilen is genoeg
  • Loopgeluid wordt gedempt
  • Lange levensduur
  • Relatief slijtvast
  • Waterbestendig
  • Perfect te combineren met vloerverwarming

Hoe zit een PVC vloer in elkaar?

PVC vloeren worden opgebouwd uit 3 lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag.

Het onderste gedeelte, de rug, zorgt voor de technische kwaliteit van de vloer en is gemaakt van puur PVC. De kleur en print van de vloer worden bepaald in de filmlaag.

De toplaag is een belangrijk punt om op te letten bij het kiezen van uw PVC vloer. Deze toplaag is bepalend voor de slijtvastheid van de vloer. De PVC vloeren die wij verkopen zijn van goede kwaliteit en geschikt voor intensief woongebruik en projectmatig gebruik.

Om een PVC vloer een zo realistisch mogelijke uitstraling te geven wordt er gebruik gemaakt van een 'register embossed' laag. Dit is een extra laagje waarin een voelbare structuur wordt aangebracht die precies matcht met de print uit de toplaag. Zo lijkt uw vloer net een échte houten vloer.

PVC vloer